Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Bonte Schapenfokkerij Het Venneke

Het Nederlands Bonte Schaap                        The Dutch Spotted Sheep

Beste belangstellende.

Sinds een aantal jaar houd ik met veel plezier bonte schapen.

Ze worden veelal ingezet op zowel percelen van particulieren alsmede braakliggende terreinen van organisaties en stichtingen.

Het creƫren van nieuwe ecologische verbindingen en verstoring van natuur door machines kan daar een reden van zijn.

Ze zijn gecertificeerd Zwoegerziektevrij en ARR/ARR Scrapie resistent wat een grote meerwaarde heeft voor de gezondheidsstatus van mijn schapenfokkerij.

Het geeft je houderij een serieuze indruk en tevens is exporteren een mogelijkheid want ook vanuit het buitenland is er belangstelling.

Ook kan ik hierdoor shows en evenementen bezoeken zoals de Dag van Het Schaap te Ermelo waar ik met trots dit ras presenteer.

Tevens is het leuk om te zien dat de algemene schapenhouderij Het Nederlands Bonte Schaap serieus neemt en waardering heeft voor zijn fokkerij.

Het Nederlands Bonte Schaap is van uitstekende kwaliteit en heeft een rustig karakter. Veel mensen onderschatten de gebruikseigenschappen van dit ras. Een extreme ontwikkeling en harde groei van lammeren is een voorbeeld hiervan. Het is een vruchtbaar en hard schaap dat makkelijk lamt en veel melk geeft.

Drielingen zijn geen uitzondering met dit ras.

Rammen zijn ook ideaal als kruising voor vleeslammeren mede door de fijne lammeren die veel luxe en een harde groei genereren. Ook de kleurslag en uitstraling doet veel mensen kiezen voor het bonte schaap.

Kortom een mooi schaap waar we in Nederland trots op zijn!


Kijk ook eens op de verenigingssite www.nlbs.nl voor nog meer bont!


Mijn fokdoel is grote sterke en luxe bonte schapen te fokken met veel rasuitstraling, mooie kleurverhouding en met goede gebruikseigenschappen.


Met vriendelijke groet,


Joost Louter


Fokker van Het Nederlands Bonte Schaap